Proyecciones de cortometrajes

Miércoles 21 de diciembre – Auditorio (Es Baluard) Palma

 

EDMC_projeccions

 

El día 21 de diciembre, es El Dia Més Curt y por este motivo, habrá diferentes proyecciones de cortometrajes en Es Baluard de Palma, por la mañana se proyectarán cortometrajes infantiles para escuelas, y por la tarde, cortometrajes baleares,  nacionales e internacionales a cargo de Suau, la Catalunya Film Festivals y la distribuidora Marvin&Wayne.

Para llegar a todos los públicos, a todos los gustos y a todas edades la programación principal se dividirá en cuatro grandes bloques de programación:

  • INFANTIL: Una cuidadosa selección para el público infantil. Un cine con valores pero también que inspira y alimenta la curiosidad. Sesión para centros educativos.
  • FORWARD: Las propuestas más osadas y frescas para el público joven, siempre al frente.
  • CURT BALEAR: Selección de los últimos cortos realizados en nuestras islas.
  • PERLES: Programa dedicado a redescubrir joyas que triunfaron a festivales de todo el mundo y que hoy permanecen olvidados. Reivindicamos el formato, en toda su grandeza.

 

  Infantil

    Dimecres 21 de decembre_Auditorio de Es Baluard_59′  

EDMC_infantil

Una acurada selecció per al públic infantil i també per divertir tota la família. Un cinema amb valors però també que inspira i que alimenta la curiositat. [Recomanant per a tots el públics]. Selecció tancada a centre educatius.

 

· Le Vélo de l’éléphant Olesya Shchukina (9’, França, Bèlgica, 2015) 

Un elefant viu en una ciutat entre la gent normal i treballa com a escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d’una bicicleta i pensa que és de la seva grandària. A partir d’aquest moment, la seva vida es centrarà en aconseguir la bicicleta sigui com sigui.

· Rising Hope Milen Vitanov (9’, Alemanya, 2012)

Rising Hope va ser un dels cavalls més ràpids del món. Però de cop i volta comença a perdre carreres. Un gos molt estrany es fa amic d’ell i l’ajuda a restaurar la seva confiança en si mateix.

· Fear of flying Conor Finnegan (10’, Irlanda, 2012)

Dougal és un petit ocell que té por de volar. Com s’ho farà per migrar cap al sud quan arribi l’hivern més dur?

· Princesse Marie-Sophie Chambon (13’, França, 2014)

La Loïs té els mateixos somnis que moltes de les nenes de la seva edat: ser una princesa. Però no vol ser una princesa qualsevol. Es vol vestir de Ventafocs i farà tot el possible per posar-se aquest preciós però ajustat vestit.

· Rumeurs Frits Standaert (7’, Bèlgica, 2011) 

Mentre gaudeixen d’una bonica tarda d’estiu, tres llebres fan la migdiada enmig de la selva. Tot d’una, senten un soroll darrere de les fulles…

· Wildlife Crossing! Anthony Wong, Noro Drziak (6’, Rep. Txeca, 2014)

Una enginyosa historia sobre un petit però decidit cargol que haurà de creuar una carretera per reunir-se amb la seva preuada novia. Podrà el nostre jove cargol demostrar que el veritable amor pot superar qualsevol obstacle?

· Parrot Away Mads Weidner (6’, Dinamarca, 2014)

En una botiga de mascotes d’una illa solitària, Pierre, el lloro lleig, vol ser comprat per un pirata. Els pirates extravagants només compren els lloros més bonics. Però, finalment, un dia ell és comprat per un pirata desesperat i surten cap a l’aventura. Però l’aventura no és el que Pierre espera…

 

  17h_Forward

    Dimecres 21 de decembre 17h_Auditorio de Es Baluard_74′

EDMC_forward

Experimentació i noves narratives. Les propostes més agosarades i fresques especialment dedicades als joves- i també pels adults més inquiets que volen estar a la davantera. [Recomanat per a majors de 14 anys]

 

· Yo y Maru 2012  Juan Renau (11’, Argentina, 2013)

“La possibilitat d’escriure cartes ha d’haver portat al món una terrible pertorbació de les ànimes. Perquè és una relació amb fantasmes-i no només amb el fantasma del destinatari, sinó també amb el propi. A qui se li va ocórrer que la gent pot mantenir relacions per correspondència! “ Carta de Franz Kafka a Milena Jesenska, 1920.

· Call of the wild Part I Neozoon (4’, Alemanya, França, 2010)

Un curt sobre els joves que practiquen una forma d’expressió gutural. Mentre que les protagonistes femenines anhelen un canvi de figura, els actors masculins busquen més aviat una analogia amb els animals dins de si mateixos. Junts realitzen un gest de la natura.

· RGB XYZ David O’Reilly (13’, Irlanda, 2007)

Un noi a la recerca d’aventura a la gran ciutat.

· Junto y revuelto Stanley Sunday (13’, Espanya, 2016)

Un mix con piezas cortas de David Domingo (A.K.A. Stanley Sunday).

· #YA Florencia Rovlich, Ygor Gama (15’, Argentina, Chile, Alemanya, 2015)

Primer són les bombes, seguides pels disturbis. Els tuits proclamen què s’ha de fer. La resistència està a tot arreu. Alguna cosa ha de canviar. Dos joves activistes es troben al mig de la protesta. Ballen. La ciutat els pertany.

· La mano que trina María Cañas (11’, Espanya, 2015)

Un muestrario-rebelión sobre el lado oscuro de la tecnología, la tecnoparanoia, la religión del selfie, la e-waste, la obsolescencia programada, las tecnopatías, el poshumanismo..

· Hyper-Reality Keiichi Matsuda (6’, Japó, Colombia, 2016)

La hiperrealitat presenta una nova visió provocadora i calidoscòpica del futur, on les realitats físiques i virtuals s’han fusionat, i la ciutat està saturada de mitjans de comunicació.

 

  18:20h_Curt Balear I

    Dimecres 21 de decembre 18:20h_Auditorio de Es Baluard_77′

EDMC_curt balear I

Curtmetratges realitzats entre 2014 i 2016 a les nostres illes. [Recomanat per a majors de 12 anys]

 

· LSD Javier Mazuelas (18’, Mallorca, 2016)

Pedro viu a un món futurista on es seu dia a dia està marcat per la rutina i totes les decisions es prenen per atzar. Però és a les dotze de la nit quan es transforma en un ésser humà, amb records i sentiments.

· Colin Xisco Díaz (15’, Mallorca, 2015)

Un jove tracta de sobreviure en un món post-apocalíptic.

· La creu Dani Seguí (16’, Menorca, 2016)

És la història d’un marit i una muller i dels rituals que fan servir cadascun per continuar vius i afrontar la desgracia que ha marcat les seves vides.

· The ring thing Friederike Jehn (7’, Mallorca, 2015)

Una parella, una piscina, un anell. Un malentès condueix al següent, empenyent aquesta relació a la vora.

· El despertar Jasmin Yigit (21’, Mallorca, 2016)

Carla està atabalada per tot el que passa al seu voltant. Dani, la seva parella, l’observa durant un temps fins que un dia li ajuda a obrir els ulls.

 

  19:45h_Curt Balear II

    Dimecres 21 de decembre 19:45h_Auditorio de Es Baluard_74′

EDMC_curt balear II

Curtmetratges realitzats entre 2014 i 2016 a les nostres illes. [Recomanat per a majors de 16 anys]

 

· Las cosas de mi hija Bernardo Arzayus (15’, Mallorca, 2016)

Un pare s’enfronta al dolor de la mort de la seva filla.

· Chat vol dir moix Jaume Carrió (22’, Mallorca, 2016)

Un home vidu i jubilat viu una inesperada segona joventut quan descobreix l’univers d’anonimat que ofereixen els xats d’Internet. Amb el sobrenom de Moix i amb una realitat manipulada a conveniència, extableix contacte amb una jove cibernauta anomenada Sucre, amb la qual iniciarà una relació basada en converses cada vegada menys innocents. Al cap de poc temps, les expectatives s’apoderen d’en Moix i el desig trascendeix la seva personalitat virtual: na Sucre i ell s’han enamorat.

· No vida Héctor Escandell (3’, Eivissa, 2014)

Isabel és una nina greument malalta que es debat entre la vida i la mort. Pedro i María, els seus pares, tenen diferents punts de vista sobre com actuar davant aquesta terrible situació.

· La mano invisible Marco Antonio Robledo (16’, Mallorca, 2016)

Don Pablo, director general d’una empresa de producció, rep en el seu despatx a Ángel, delegat sindical de l’empresa. Discuteixen sobre els acomiadaments realitzats per l’empresa per externalitzar la producció. Ángel culpa a l’empresa de l’ocorregut al seu cosí Baltasar i exigeix responsabilitats.

· La melodía del mal Miguel Ángel Durán (15’, Mallorca, 2015)

Laura és una al·lota d’uns 14 anys que es muda al costat de la seva família a una casa aïllada enmig d’un bosc. En arribar a la casa per primera vegada, Laura s’adona que alguna cosa no va bé a la casa: el reflex d’una nina petita, el so de cadires que es mouen tota  soles a la cuina i un joier musical que sona a la meitat de la nit, seràn motius més que suficients perquè Laura vulgui marxar-se de la casa i no tornar mai més.

 

  21:10h_Perles

    Dimecres 21 de decembre 21:10h_Auditorio de Es Baluard_72′

EDMC_perles

El programa per a redescobrir joies de tots els temps que en molts casos romanen oblidades. Reivindiquem el format curt, en tota la seva grandesa. [Recomanat per a majors de 12 anys]

 

· O corpo de Afonso João Pedro Rodrigues (32’, Portugal, 2013)

Com seria el cos de Don Alfonso Enríquez, primer rei de Portugal i objecte de successives mitificacions al llarg de la història portuguesa? João Pedro Rodrigues el busca mitjançant un càsting.

· Trinkler Marie-Catherine Theiler (10’, Suïssa, 2010)

Que és el que connecta a persones tan diferents com un òptic, un músic i un criador d’ovelles? Una història dels Alps suïssos.

· Madres Mario Iglesias (22’, Espanya, 2006)

Una dona encarrega a una pintora el retrat del seu fill, mort als vuit anys d’edat, donant-li com a única referència el retrat del pare del nen.

· Neighbours Norman McLaren (8’, Canadà,1952)

Dos veïns viuen en harmonia fins que una bella flor creix entre les seves cases.